Biografi

Biografi

Harriet Wikströmharriet2_circle

Det är underbart att få måla. Målandet är för mig ett sätt att få utlopp, att bearbeta, att få kontakt, att få sörja och glädjas. Mitt lärande pågår ständigt och jag vill aldrig ”bli klar”.
Lika ofta som målandet är en svår process av sorg och ilska är det en eufori och glädje som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva.

Jag är född 1967. Jag har min bakgrund och uppväxt på ett småskaligt jordbruk i en liten by utan för Piteå i Norrbotten, idag lever jag i Härnösand. Jag har alltid tecknat, målat och använt mig av min kreativitet på olika sätt. Teknikerna har varierat men jag har alltid varit fascinerad av vad man kan göra med form och färg. Jag har utbildat mig i akvarellmålning, keramik, kalligrafi och kroki.

För ett antal år sedan kom jag i kontakt med Vedic Art. Detta innebar en brytpunkt och total nystart för mitt måleri. Jag insåg att prestationskraven begränsade mig och jag började skapa bilder som jag aldrig tidigare trott jag var kapabel till. Jag fick nu äntligen tillgång till mitt inre landskap som jag kunde avspegla på duk m h a akrylfärger! Som ni förstår handlar mitt målande inte om att avbilda utan om att få uttrycka det jag känner och om att hela tiden utvecklas som människa och konstnär. För en tid sedan utbildade jag mig även till lärare i Vedic Art, detta har gett mig ytterligare en dimension i mitt skapande. Att få föra vidare kunskapen till andra och se vad detta ger är fantastiskt.

Vill du veta mer om min konst eller är intresserad av att gå kurs hos mig, är du välkommen att ringa mig på telefon: 070-674 17 90 eller skicka ett mail via kontaktsidan.